Besparen op een bedrijfsuitje: 5 tips

origineel bedrijfsuitje besparen
Tips
15-10-2015

Het doel van een bedrijfsuitje is om met het team dichter bij elkaar te komen. Het is effectief voor het team om elkaar eens op een andere manier te zien dan alleen maar op de werkvloer. Vaak worden bedrijfsuitjes als een kostenpost gezien, terwijl het heel erg veel oplevert voor het bedrijf. Natuurlijk kost een uitje geld, maar ook op een bedrijfsuitje kun je besparen!

TIP 1: Besparen op drank

Horecagelegenheden spelen altijd op safe als ze aanbieden dat je de drank ook af kunt kopen. Een vaste prijs betalen en hiervoor onbeperkt drinken lijkt voordelig, maar dit hoeft niet het geval te zijn. Zeker tijdens het eten zoals een BBQ valt dit reuze mee. 5 consumpties is dan gemiddeld tot veel. Denk hier dus over na en zie hier een mogelijkheid om te besparen. Aan het einde van de rit kan dit een hoop geld schelen!

TIP 2: Een bedrijfsuitje in de avond

In het weekend willen personeelsleden gewoon van hun weekend genieten, maar op een doordeweekse avond is er wel een groot gedeelte te strikken voor een leuk uitje. Op deze manier kom je toch bij elkaar om eens wat anders te doen met elkaar dan werken en kost het de werkgever geen personeelskosten!

TIP 3: Let op de BTW

Als je een offerte aanvraagt voor een bedrijfsuitje, let dan op of de prijs inclusief of exclusief BTW is en of de werkgever dit terug wil krijgen. Op deze manier kan het zijn dat je uiteindelijk toch meer budget hebt! Dat is mooi meegenomen!

TIP 4: Kijk naar het budget per persoon

Als je van je werkgever een budget per persoon krijgt en niet iedereen van het bedrijf mee gaat, kan het zijn dat je een hoger budget per persoon te besteden hebt voor degene die wel meegaan! Handig!

TIP 5: Een beetje van jezelf en een beetje van de baas!

Heb je als organisatie gewoon niet zoveel budget gereserveerd voor een origineel bedrijfsuitje, dan is er ook altijd nog de optie om de medewerkers om een kleine bijdrage te vragen. Alle kleine beetjes helpen, dus met een bijdrage van de werkgever en een bijdrage van de medewerkers zelf, heb je meer budget om een leuk bedrijfsuitje te organiseren!

Heb jij nog tips?