Een groepsactiviteit waar iedereen aan mee kan doen

groepsactiviteit
Tips
18-09-2014

Onze jongste indoor skydiver is 4 jaar, de oudste is 87. De zwaarste was 150 kg. Jong, oud, dik, dun. Indoor skydiven is een groepsactiviteit waar iedereen aan deel kan nemen. Ook mensen met (zware) handicaps kunnen indoor skydiven en vinden het geweldig. Dat blijkt uit het bezoek van Malta Camp 2014, welke dit jaar in Nederland werd georganiseerd.

Enthousiast

Afgelopen voorjaar werd ik gebeld door Victorine Huenges Wajer, één van de organisatoren van ‘Malta Camp 2014’. Malta Camp is een internationaal activiteiten kamp wat groepsactiviteiten organiseert voor mensen met een handicap. Uiteraard ben ik alvast naar de website van Malta Camp gesurft om eens te kijken wat dat nou precies was. Ik las dat het dit jaar in Nederland werd georganiseerd. Ieder jaar is het in een ander land in Europa en deze keer doen ze dus Nederland aan.. wat gaaf! Nu is het voor ons niet vreemd om mensen met een handicap te laten indoor skydiven, maar dit zou toch wel eens een bijzondere groepsactiviteit kunnen gaan worden. Al snel kwam Victorine langs op onze locatie in Roosendaal. Ze was overduidelijk enthousiast na een kijkje in de kijkersring van de windtunnel. Onder het genot van een kopje koffie werd mij duidelijk dat ze ongeveer 30 deelnemers zouden verwachten in augustus. Ik was ervan overtuigd dat dit een succes zou worden, aangezien onze instructeurs zeer ‘bevlogen’ zijn met hun werk.

Groepsactiviteit_maltacamp

Goede voorbereidingen

Een groep van 30 mensen met zwaar lichamelijke beperkingen.. dat vraagt om een goede voorbereiding van deze groepsactiviteit. Onvoldoende begeleiding is niet prettig voor de deelnemers, zij moeten in een relaxte sfeer op hun gemak worden gesteld. Daarvoor zijn onze instructeurs gelukkig goed getraind. Wij hebben keurig voor aanvang van het event de deelnemerslijsten met alle specifieke aandoeningen ontvangen. Bij het doornemen van deze lijst zagen we met name mensen met hersenverlammingen, blinden en deelnemers met het Downsyndroom. Behoorlijk heftig om dan eens te meer te beseffen dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is om 100% ‘gezond’ te mogen zijn. Malta Camp zou zelf ook nog voldoende begeleiders meenemen, zodat we met voldoende mensen deze bijzondere groepsactiviteit een succes konden laten worden.

Indrukwekkende groepsactiviteit

En een succes werd het. Bij aankomst werd er genoten van een hapje en een drankje in het Eetcafé. Het enthousiasme op de gezichten was duidelijk zichtbaar. Ik herinner me een vrouw die in een elektrische rolstoel zat en volledig was overgeleverd aan de hulp van anderen. Wat zou het toch mooi zijn als zij het vrije gevoel van het zweven zou kunnen ervaren. Zo gezegd zo gedaan, de eerste groep ging de windtunnel in en alles verliep vlekkeloos. Ik heb zelf even staan kijken en heb werkelijk nog nooit zoiets indrukwekkends mogen zien. De gezichten van de deelnemers spraken boekdelen. Zo intens, zo enthousiast, gewoon geweldig. Hier ben ik echt sprakeloos van geweest. Ik was ontzettend trots om hier deel van uit te mogen maken. Vrolijke gezichten, gelukkige mensen en enthousiasme om je heen maakt het een voorrecht om bij Indoor Skydive Roosendaal te werken.

Zo zie je uiteindelijk dat écht iedereen kan indoor skydiven.
Bekijk hier de foto’s van deze dag.