Indoor skydiven met de personeelsvereniging

personeelsvereniging

Met enige regelmaat ontvangen wij leuke bezoekverslagen van enthousiaste gasten. In deze blog staat het spectaculaire bedrijfsuitje van de personeelsvereniging van Lukasse Dakbedekkingen uit Goes centraal. Zij hebben de ‘dive’ gemaakt op zaterdag 15 november.

Op tijd

Om 11.00 uur hadden we afgesproken om te verzamelen op de zaak. We hadden een beetje speling aangehouden, aangezien niet iedereen altijd stipt is. We noemen verder geen namen…
Onder het genot van een bakje koffie en een bolus namen we het programma door. Alleen de oudste van het stel was al eens eerder wezen indoor skydiven, voor alle anderen was het nog afwachten wat er ging komen. Vandaar dat er misschien wat witte gezichten te zien waren, of lag dit aan de avond hiervoor??

Schrikmomenten

Enkele mensen gingen rechtstreeks naar Roosendaal, de rest vertrok over 2 bussen verspreidt vanaf de zaak. Hoewel we op tijd verzameld hadden, duurde het toch nog even voor we vertrokken; de één moest nog spanning aftappen op het toilet, de ander roken, wie ging er rijden, tanken, waar moeten we zijn, enzovoort. Vandaar dat we onderweg opgebeld werden door een ongeruste medewerkster van Indoor Skydive Roosendaal. Het was tijd om in te checken, maar ze had nog niemand van Lukasse gezien. Toen we de opmerking maakten dat dit toch pas volgende week zou plaatsvinden, schoot iemand aan de andere kant van de lijn even flink in de stress. Gelukkig was dit maar een geintje en waren we toen al bijna op de plaats van bestemming, dus kwam dit allemaal goed. Eenmaal aangekomen bij het indoor skydive centrum moesten we inchecken en vooraf afrekenen. Toen de pincode werd ingetoetst om af te rekenen, kwam er in beeld: pincode onjuist. Oei, toen hadden we zelf even een stressmomentje. Maar aangezien de nog bij zijn ouders inwonende chef-magazijn dit geld zonder met zijn ogen te knipperen uit zijn zak toverde, werd ook dit weer opgelost.

Slechthorend?

Na het ontvangen van de veiligheidsbril, oordoppen en overalls gingen we ons omkleden. Veel mensen moesten toch nog even voor de 2e keer naar het toilet. De spanning nam toe…
Eerst kregen we nog een instructiefilm te zien en toen werd de naam omgeroepen van de persoon die als eerste de windtunnel mocht bedwingen. Toen de instructeur 3x de naam van de betreffende persoon HARD had omgeroepen kreeg hij pas door dat hij toch echt als eerste moest. Jarno had zijn oordoppen namelijk al in…

Paar kilootjes

Nu ging het dan echt gebeuren. Onder begeleiding van de vrolijke en enthousiaste instructeurs gingen we om de beurten de windtunnel in. In deze windtunnel voel je hoe het is om gewichtloos te zweven in de wind net zoals de vogels dit doen. Je dient zo ontspannen mogelijk in de lucht te blijven hangen, dan doet de wind het werk voor je. Maar zo eenvoudig was het in de praktijk niet helemaal. Er kwamen diverse ongecontroleerde zwiepers voorbij wat bij de anderen die aan het toekijken waren flink gelach opleverde, maar ook weer een aantal goede uitvoeringen waarvoor geapplaudisseerd werd. We konden allemaal meerdere sessies vliegen en het naarmate je vaker geweest was ging het steeds wat beter. Elke keer als je windtunnel opnieuw inging, dan gaf dit een echt ‘adrenalinekick’! Bij sommige personen moesten de turbines (12!) iets harder aangezet worden, een ‘paar kilootjes’ verschil in gewicht zullen we maar zeggen. Dit was direct goed te horen: Op het moment dat Johan de windtunnel inging hoorde je een luid geloei omdat ze de turbines harder moesten laten werken om Johan in de lucht te houden. Aan het einde van onze sessies voelden we ons maar een stelletje amateurs omdat de instructeurs een demonstratie lieten zien. Waar wij al moeite hadden om zelfstandig in de wind te blijven hangen, konden de instructeurs zonder moeite allerlei stunts, wat er erg gaaf uitzag! Al met al was het een leuke en unieke ervaring!!

IMG_7404

Van deze (in)spanningen had we natuurlijk dorst gekregen, dus hebben we daarna nog lekker wat gedronken. Uiteindelijk gingen we tevreden naar huis na een geslaagd uitje!