5 redenen om een kerstborrel te organiseren

kerstborrel
Tips, Trends
14-12-2015

Op de radio hoor je ‘Driving home for Christmas’, de etalages zijn weer feestelijk versierd en de meeste mensen hebben hun kerstboom alweer in huis gehaald. En op het werk? Wordt daar nog iets gedaan? Wij geven 5 redenen om een kerstborrel te organiseren!

1. Bedank het personeel

Een kerstborrel is een perfecte manier om het personeel te bedanken. Onder het genot van een hapje, een drankje en wellicht een dansje geef je het personeel het gevoel dat hun inzet van het afgelopen jaar gewaardeerd wordt!

2. Leer je collega’s écht kennen

Waar je elkaar normaal gesproken alleen op de werkvloer tegenkomt, tref je elkaar bij een kerstborrel misschien wel op de dansvloer. Dit is dan ook dé manier om je collega’s beter te leren kennen. Na een borreltje komt iedereen tenslotte net even iets losser, nietwaar? Dit zijn dan ook vaak de momenten waar nog langs over nagepraat wordt.

3. Het jaar afsluiten

Omdat de kerstborrel aan het einde van het jaar wordt georganiseerd, biedt dit meteen de gelegenheid om het jaar af te sluiten. Een speech met een terugblik, humor, een persoonlijke noot, een complimentje en een nieuwtje is daar dan ook uitermate geschikt voor!

4. Kerstborrel in plaats van een kerstpakket

Je kunt je personeel natuurlijk een klassiek kerstpakket geven met daarin oma’s pannenkoekenmix, een paar zoutjes en een fles wijn, maar is een kerstborrel niet veel leuker? Of misschien nog beter: doe het allebei! De kerstborrel is de ultieme gelegenheid om de kerstpakketten aan het personeel uit te reiken.

5. Het is leuk!

De organisatie is leuk! Op welke dag organiseren we de borrel? Welke locatie kiezen we? Welke hapjes kiezen we? Hoe kleden we de locatie aan? Wordt er gespeecht? Organiseren we een activiteit? De voorpret die je beleeft aan de voorbereiding, is minstens zo leuk als de borrel zelf!

Weet jij nog meer redenen?