Top 5 ergernissen tijdens een teamuitje en de oplossing!

uitje
Tips
05-09-2014

Het jaarlijkse of halfjaarlijkse bedrijfsuitje staat weer voor de deur. Een dergelijk uitje moet iets speciaals zijn, iets bijzonders. Een uitje waar je een paar jaar later nog steeds met een goed gevoel aan terug denkt. Helaas is de realiteit anders. Voor veel mensen is een bedrijfsuitje een vervelende verplichting en een bron van ergernissen. Ik heb hier een top 5 van gemaakt vanuit mijn ervaring in de evenementenbranche, met daarbij een passende oplossing voor de organisator van het uitje.

1. Afgezaagde activiteiten

Voor de zoveelste keer in je leven ga je bowlen, lasergamen of paintballen. Deze bedrijfsuitjes zijn niet meer van deze tijd en blijven daarom vaak ook niet ‘hangen’ bij iedereen.
Oplossing: Zoek iets origineels/unieks, gebruik internet om te zoeken naar unieke activiteiten. Een aantal die makkelijk te vinden zijn via internet; powerboat racen, incentive naar een stad in Europa, circuit racen, quad rijden, indoor skydiven en ijskarten.

2. Slecht personeel op locatie

Het is erg vervelend als je aankomt op de locatie en je niet vriendelijk wordt ontvangen. Ongeïnteresseerd personeel, personeel wat niet goed op de hoogte is van jullie programma en slechte begeleiding tijdens activiteiten is een doodsteek voor het uitje.
Oplossing: Neem op voorhand goed alle recensies door van de locatie en breng de locatie eventueel een bezoek om kennis te maken met het personeel.

3. Geforceerde teambuilding

Je kent het wel, ineens sta je balken te sjouwen met een collega aan wie je een hekel hebt. Of je bent met bamboestokken een piramide aan het bouwen met mensen die je niet kent en ook nooit mee te maken hebt. Daar heeft natuurlijk niemand zin in.
Oplossing: Laat de personen die er echt geen zin in hebben lekker een drankje drinken in de horecagelegenheid of op het terras. Dring de deelnemers geen teambuilding op. Je kunt ook het begrip teambuilding vermijden en er gewoon een leuke dag/beleving voor iedereen ervan maken.

4. Dronken collega’s tijdens uitje

Niets is aanstootgevender dan dronken mensen in je gezelschap te hebben, terwijl jij nuchter bent. Veel mensen zien een uitje als een excuus om het flink op een zuipen te gaan zetten.
Oplossing: Vermijd het ‘onbeperkt drinken’ en geef de horecagelegenheid duidelijke instructies. Werk bijvoorbeeld met drankmunten.

5. Lange wachttijden

Het kan voorkomen dat je 1 activiteit hebt geboekt op een locatie, maar doordat je met een grote groep bent, deze groep wordt opgedeeld in subgroepen. Erg vervelend wanneer je langer dan een half uur moet wachten met ‘niks doen’. Je zult je snel gaan irriteren en gaan bedenken wat je in de tussentijd thuis allemaal had kunnen gaan doen; het gras maaien, een voetbalwedstrijd kijken, high tea met je beste vriendinnen..
Oplossing: Zorg ervoor dat je meerdere activiteiten hebt gepland en met een roulatieschema werkt. Indien het budget ontoereikend is, plan dan een borreltje in tijdens de pauze.

Wat is jouw grootste ergernis tijdens een bedrijfsuitje?