Een verantwoord bedrijfsuitje: hoe werkt dat?

Verantwoord bedrijfsuitje
Trends
23-09-2015

Waar je met de meeste bedrijfsuitjes gaat bowlen, glowgolfen, paintballen of skiën, zie je tegenwoordig ook steeds meer bedrijven die kiezen voor een verantwoord bedrijfsuitje.

Een bedrijfsuitje kan allerlei doelen hebben. Het kan zijn dat je iets te vieren hebt, dat je het personeel wilt bedanken of dat je hen wilt motiveren. Hoe dan ook, je wilt altijd dat het personeel een plezierige tijd heeft en dat de band tussen de collega’s onderling versterkt wordt. Om dat te doen zijn er allerlei sportieve, actieve of creatieve activiteiten die je kunt ondernemen.

Een maatschappelijk karakter

Tegenwoordig zie je steeds meer bedrijven die ervoor kiezen om een dag te organiseren met een maatschappelijk karakter. Dit heeft verschillende oorzaken. Bijvoorbeeld omdat er in deze tijd veel bedrijven genoodzaakt zijn om te reorganiseren. Zij kunnen het niet verkopen om een uitbundig personeelsfeest te organiseren. Daarom kiezen zij voor een alternatieve personeelsdag. Een andere reden is het visitekaartje dat je op deze manier afgeeft; jouw bedrijf zet zich tenslotte in voor de samenleving.

Een verantwoord bedrijfsuitje in vele vormen

Een verantwoord bedrijfsuitje is er in allerlei vormen. Je kunt helpen op de kinderboerderij, een wandeltocht maken met ouderen of je kunt bijdragen aan het opknappen van een kinderdagverblijf of dierenasiel. Eén ding is zeker: een verantwoord bedrijfsuitje vergeet je niet snel. En het mooie is dat de ontvangende partij deze dag ook niet snel zal vergeten. Uiteraard is het wel van belang om het nuttige met het aangename te combineren. Wanneer het personeel een hele dag een boerderij heeft staan verven, is het wel zo leuk om de dag af te sluiten met een etentje, nietwaar?

De voordelen op een rijtje

* Je levert als bedrijf een bijdrage aan de samenleving
* Het imago van het bedrijf wordt versterkt
* Er ontstaat een hechtere band tussen collega’s
* Er ontstaat een beter contact met de omgeving wanneer gekozen wordt voor een lokaal project
* Het maakt werknemers trots om zich in te zetten voor een goed doel

Zie jij zo’n verantwoord bedrijfsuitje ook wel zitten?